(c) jurnal.mdDeși a preferat să plece fără scandal, prim-vicepreședintele PLDM, Alexandru Tănase, care de altfel este unul dintre membrii fondatori ai partidului, a făcut ieri câteva declarații care indică direct asupra motivelor care l-au determinat să părăsească PLDM.
Principalul motiv pare a fi modul în care este înțeleasă democrația în interiorul partidului din care face parte și schimbarea de valori în interiorul formațiunii.
„Nu cred că am avut neînțelegeri cu Vlad Filat, dar e normal să existe puncte de vedere diferite asupra diferitor situații”, a declarat ieri Tănase pentru un post de televiziune.
Iar într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, Tănase a precizat că: „Într-o formaţiune te afli atâta timp, cât valorile care sunt promovate sunt aceleaşi. O formaţiune nu este o afacere, unde rămâi a fi membru, indiferent de viziuni”.
Referindu-se la motive, prim-vicepreședintele PLDM a mai indicat modul în care a fost gestionat dosarul 7 aprilie și modul în care au fost puse prioritățile de reformare.
„Mereu am considerat că acolo unde există probleme principiale important e să nu faci compromise în niciun caz. Este mai bine să faci un pas înapoi, când simți că nu poți accepta compromisul care se conturează”, a sugerat politicianul.
Tănase s-a arătat dezamăgit de cele întâmplate în ultimii ani. „Ceea ce s-a întâmplat în ultimii 2-3 ani, nu cred că e ceea pentru ce am optat și am luptat”, a mai spus el.
Mâine, la Congresul PLDM, Alexandru Tănase își va lua rămas bun de la colegii de partid.
Нагачевский...Виеру...Тэнасе...кто следующий?