articol integral: http://www.zdg.md/investigatii/judecatorul-din-iad«Era 7 aprilie seara. Eram într-un microbuz Chişinău-Cahul. Prin preajma cinematografului Gaudeamus, un inspector a oprit maşina. Ne-am trezit înconjuraţi de bărbaţi mascaţi, care ne-au ordonat să închidem telefoanele şi gura şi să îi însoţim fără panică», povesteşte Oxana. Printre cei 8 reţinuţi erau trei fete: Oxana, sora ei, Ludmila, şi încă o tânără din Cahul.
Atunci, noaptea, cei 8 au completat mulţimea adunată la CGP. «Curtea era plină cu băieţi, pe jos, pe lângă pereţi, nu aveai pe unde păşi. Acolo, în ogradă, fetele au fost adunate într-o parte, la o masă. Fără nicio explicaţie, ni se luau amprentele. Eram privaţi de toate lucrurile personale. Erau multe fete. Am fost duse într-o cameră unde mai erau vreo 7 tinere. Nu am văzut alte camere — când intrai acolo, ţi se spunea să priveşti în jos, să stai cu faţa la perete. O fată a privit într-o parte şi a fost trăsnită cu capul de perete. De frică, nu vroiam să mai privim nicăieri», spune Oxana.
Între timp, avu loc întocmirea proceselor-verbale şi percheziţia corporală. Percheziţia fetelor a fost efectuată, da, e adevărat, de bărbaţi-poliţişti, şi a durat ore în şir. «Cel mai dureros a fost să fim dezbrăcate şi ţinute aşa, goale, ni se spunea cu râsete că dacă am îngheţat — să facem aşezări. În preajma anchetatorului era o doamnă care râdea. Uşa era deschisă şi din coridor ne privea şi ne comenta oricine. Nu pot spune cât a durat, de frică, de şoc, nu ţin minte orele. A durat atâta cât s-a completat procesul-verbal.»
au aparut nume concrete...asa ca toata ironia voastra de pe 8-9-10-11 samd aprilie se duce...corect corect...drept pe p0000000000laaaaa