Cum credeti e drept ce se intimpla acum in Rominia?

Модераторы: Neoxygen, gloom, MegaMax

Estrambotika
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Estrambotika »

SouS,
им там как-то все равно какая национальность и какое гражданство у тех кто ворует у них машины и проникает в дома.
stefancelmare
Продвинутый

Сообщение stefancelmare »

Estrambotika писал(а):stefancelmare,
si unde e acea acordare masiva de pasapoarte romane cetatenilor moldovenesti? Eu chiar aveam nevoie de pasaport romanesc si e practic imposibil sa-l obtii in termeni scurti. Care e sensul?
Păi asta era şi ideea ... că nu s-a pus la punct încă baza legală şi nu s-au creat încă mecanismele acordării cetăţeniei româneşti basarabenilor. La momentul actual există după spusele lui Băsescu circa 800.000 de solicitări de acordare de cetăţenie (doar scrisori de programare trimise către consulatul României la Chişinău) plus vreo circa 30.000 de dosare depuse deja, dar nerezolvate încă din 2002. Tu, Estrambotika, depinde printre care te afli ... printre cei 800.000 sau printre cei 30.000. În condiţiile actuale de procesare a dosarelor s-a făcut un calcul de către Hyde Park care spune că vor trebui cca 1600 de ani pentru procesarea tuturor acestora ... mda ... de-ar trăi omul atâta nu i-ar mai trebui cetăţenie deloc. Dacă te afli printre cei 30.000 ar trebui să aştepţi vreo 4 ani.
Dar situaţia nu e aşa de pesimistă, pentru că pe mâna parlamentarilor români stă un proiect de lege care zice că s-ar putea acorda cetăţenia română doar cu buletinul bunicului, ca dovadă că strămoşii tăi s-au născut între 1918-1940 în cadrul Regatului României. Dosarele s-ar putea procesa de către tribunalele judeţene. De asta am mai zis că tre să se termine toată povestea cu Băsescu ... să se calmeze apele ... şi apoi se va ajunge la discuţii şi pe tema asta. Din moment ce acei 800.000 de moldoveni îşi vor redobândi cetăţenia, crede-mă că va urma şi valul doi de solitare a cetăţeniei, care poate fi mult mai mare ca primul, chiar dublu sau tripul. Momentan atuul e în mâna comuniştilor, care pe seama destabilizării interne din România reuşesc cu succes să convingă moldovenii cum că această chestiune cu cetăţenia e o speculaţie. Urmează ca autorităţile române să-şi facă acum datoria către etnicii români basarabeni, cărora le-a fost luată forţat cetăţenia de către armata sovietivă şi să le-o înapoieze cât mai repede. Dar deocamdată puţină răbdare nu strică.

PS: apropo, Estrambotika, o întrebare personală pentru tine ... la ce-ţi trebuie ţie cetăţenia, că doar nu te-ai fi considerat tu mare româncă? 8)

PS2: data viitoare să te exprimi mai corect gramatical, dacă vrei cetăţenia română ... nu se scrie cetăţenilor moldoveneşti, ci cetăţenilor moldoveni. L-ai corectat pe autorul acestui subiect ca să nu scrie rominia, ci România, dar acum tu faci greşeli ... ai ai ai ... ruşinică :)
Estrambotika
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Estrambotika »

PS: apropo, Estrambotika, o întrebare personală pentru tine ... la ce-ţi trebuie ţie cetăţenia, că doar nu te-ai fi considerat tu mare româncă?
recunosc, din motive personale, sunt materialista ce sa-i faci. Dar macar o recunosc, nu ca majoritatea celor ce stau la rind dupa pasapoarte.
Dar situaţia nu e aşa de pesimistă, pentru că pe mâna parlamentarilor români stă un proiect de lege care zice că s-ar putea acorda cetăţenia română doar cu buletinul bunicului, ca dovadă că strămoşii tăi s-au născut între 1918-1940 în cadrul Regatului României.
asta-i si ideea, ca ramine la nivel de proiect, desi am acest document, si bunicul meu a facut armata la romani. Ce i-ar mai trebui?
stefancelmare писал(а):Momentan cozul e în mâna comuniştilor, care pe seama destabilizării interne din România reuşesc cu succes să convingă moldovenii cum că această chestiune cu cetăţenia e o speculaţie.
Greu de crezut ca nu a fost asa... Ramine doar sa vedem a cui a fost speculatia.

stefancelmare писал(а):Dar deocamdată puţină răbdare nu strică.
Mi-ai amintit fraza din comedia marelui Caragiale "Aveti putintica rabdare" (c)
Speram ca se va solutiona ceva... Macar pentru cei ce cer cetatenia intr-adevar din motive ideologice.
stefancelmare
Продвинутый

Estrambotika,

Eu m-aş mândri cu un aşa bunel ;)

Apropo, mă tem şi eu de faptul ca vorbele lui Băsescu să nu rămână doar simple speculaţii ... ca minţile demnitarilor români să nu fie acoperite de aceeaşi ciumă cu care e acoperită acum mintea comuniştilor. Încă ideea asta nu mai trebuia acum, cu recunoaşterea Sovietului Suprem din Transnistria şi să batem palma cu Smirnov.
Estrambotika
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Estrambotika »

stefancelmare,
N-am spus ca nu ma mindresc ;)

Oricum, Basescu e o persoana desteapta care stie sa-i placa poporului (spre deosebire de Voronin, care stie sa placa doar pensionarilor moldoveni :gg: ). Tii minte cind a venit Basescu, a spus ca se va solutiona problema cu ambasada Romaniei si a fost eroul zilei si apoi autoritatile moldovene au spus ca nu e nevoie de a deschide alte consulate.
Cinstit sa-ti spun daca as fi comunista si s-ar afla Voronin in astfel de situatie (in fata unui referendum) m-a teme mai mult pentru el decit pentru Basescu acum.
SouS
Продвинутый
Контактная информация:

Сообщение SouS »

stefancelmare,
da avataru tau seamana cu Vlad Tzepesh :spy:
stefancelmare
Продвинутый

SouS писал(а):stefancelmare,
da avataru tau seamana cu Vlad Tzepesh :spy:
Corect ... da care-i problema? 8)
SouS
Продвинутый
Контактная информация:

Сообщение SouS »

stefancelmare,
da dece nucul e Shtefan cel Mare ?
stefancelmare
Продвинутый

A şob bîlo :gg:
Weekers
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Weekers »

[mod="Weekers"]SouS, stefancelmare, раздать вам замечания за оффтоп?[/mod]
SouS
Продвинутый
Контактная информация:

Сообщение SouS »

Weekers,
нет спасибо .

по теме :
Dezbaterile din Parlament, dar mai ales votul zdrobitor în favoarea suspendării m-au convins însă că suspendarea era inevitabilă.
Mai ales după declaraţia sinucigaşă din 17 aprilie 2007. O declaraţie prin care, aşa cum am mai arătat, Traian Băsescu aproape că a forţat Parlamentul să-l suspende.
A fost o greşeală fatală, ivită din jocul la cacealma?
A fost un punct dintr-un plan mai vast, ascuns nouă, muritorilor de rând, şi ale cărui contururi vor fi dezvăluite în zilele următoare?
Prin votul de ieri, Parlamentul a câştigat o rundă în războiul cu Traian Băsescu.
Asta nu înseamnă că războiul s-a încheiat.
Ce mişcare va face Traian Băsescu?
Vom vedea în perioada următoare.
---- >>>> нучто думаете ?? это веть война , и победит только сильнейший .
весь репортаж тут : http://www.jurnalul.ro/articol_77179/un ... telui.html
Steve
Новичок

Сообщение Steve »

Shi sa zicem asha in Ukraina se intimpla aceiash poveste ca in Rominia...am vrut sa deschid un topic shi pe tema asta,dar vad ca aicea vorbesc toti in Rusa greu gasestiu vreun unul care sa stie sa vorbeasca MOLDOVENESTE....
Estrambotika
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Estrambotika »

Steve,
Acus se vor incepe discutii daca e moldoveneasca sau romana si tema va fi inchisa pentru flood :gg:
stefancelmare
Продвинутый

Estrambotika писал(а):Steve,
Acus se vor incepe discutii daca e moldoveneasca sau romana si tema va fi inchisa pentru flood :gg:
Mă înterb dacă nu ăsta era şi scopului lui când a deschis subiectul - să demostreze că el vorbeşte limba moldovenească. De ce mă rog ar fi aşa de interesat de soarta lui Băsescu şi de situaţia politică din România? ... e ca şi cum ai zice că îţi plac sarmalele în timp ce savurei o pizza 8)

PS: poate e chiar mai bine să o închidă, pentru că nu cred că îi interesează pe mulţi de aici situaţia din România ... iar pe cine îl interesează poate găsi cu mai mult succes şi alte forumuri unde să discute "mai cu poftă" despre acest subiect.
Steve
Новичок

Сообщение Steve »

stefancelmare
Sa sti ca nu pentru asta,am vruta doar sa vad parerile altor oameni care le place politica....shi nici de cum nu am vrut sa vad cine vorbeste romineste shi cine ruseshte findca stiu ca uni inteleg shi romaneshte....shi nici intrun caz nu am vrut sa ma laud....eu pur shi simplu nu pot scri in rusa ca nu am tastiera rusiaska.
Estrambotika
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Estrambotika »

stefancelmare
Продвинутый

Steve писал(а):tastiera rusiaska
:lol: ... mai bine nici nu-mi explicai ... auzi tastieră şi încă şi rusească ...da aici e de plâns de fapt, nu de râs ... mă tem că riscăm apariţia unei noi limbi ... celei moldoveneşti ca dialect al limbii ??? ... nuş ce limbă ... chineză, rusă, sau franceză poate ...

Steve, no ofense ... eram şi eu cândva în situaţia ta ... dar mă tratez :gg:
Steve
Новичок

Сообщение Steve »

stefancelmare
Eu aveam in vedere limba Moldoveniaska asha cum o vorbin noi adica amestecata,Rusiaska-rominiaska...asha o numesc eu MOLDOVENIASKA....shi nici nam ce zice te socoti asha destept....
stefancelmare
Продвинутый

Steve писал(а):stefancelmare
shi nici nam ce zice te socoti asha destept....
Eu n-am zis asta ... dar dacă zici tu ... mulţumesc! :D
Steve
Новичок

Сообщение Steve »

Dar nu prea pari...
Ответить

Вернуться в «Политика»