Patriarhul: "Pentru toti romanii, Unirea este vie"
Модераторы: Neoxygen, gloom, MegaMax
- stefancelmare
- Продвинутый
Patriarhul: "Pentru toti romanii, Unirea este vie"
-- La 15 ani de la Drumul Crucii Chisinau-Bucuresti, Seniorii Ligii Studentilor au prezentat o initiativa legislativa pentru simplificarea recunoasterii cetateniei romanilor deposedati abuziv de acest drept natural si au cerut presedintelui sa dispuna elaborarea de urgenta a unei strategii nationale pentru rasaritul romanesc.
Acad. Dinu C. Giurescu
Conferinta "BASARABIA ACUM - situatia relatiilor romano-romane la 89 de ani de la Actul Unirii", organizata pe 27 martie de Asociatia Civic Media si Seniorii Ligii Studentilor la Universitatea Bucuresti, s-a incheiat printr-o rezolutie adresata presedintelui si Parlamentului Romaniei si semnata de cele 150 de persoane prezente, printre care s-au aflat numeroase personalitati.
In rezolutie se solicita elaborarea de urgenta a unei strategii nationale pentru rasaritul romanesc, adoptarea initiativei legislative pentru simplificarea recunoasterii cetateniei romane celor deposedati abuziv de acest drept natural si, pentru cei trei detinuti politic din Transnistria, Alexandru Lesco, Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa, cetateni romani prizonieri ai fortelor ruse timp de 12 si respectiv 15 ani, sa li se acorde toate onorurile Statului Roman incepand cu titlul de Cetatean de Onoare al Orasului Bucuresti, Capitala statului UE si NATO Romania, la eliberarea acestora, in luna iunie anul acesta. In deschidere s-a anuntat ca Patriarhul tuturor romanilor, PF Parinte Teoctist, a binecuvantat proiectul Unirii prezentat de initiatorii sai, afirmand totodata ca, "Pentru toti romanii, Unirea este vie!". La conferinta moderata de academicianul Dinu C. Giurescu au luat cuvantul, printre altii, prorectorul Universitatii din Bucuresti, Emil Barna, consilierul patriarhal reprezentant al Patriarhului Romaniei PF Teoctist, parintele Serbanescu, Mircea Druc, fost prim-ministru unionist al Republicii Moldova, analistul Corneliu Vlad, profesorul Ilie Badescu, fondatorul Centrului de Geopolitica al Universitatii din Bucuresti, avocat Antonie Popescu, initiatorul proiectului de lege al cetateniei romane, deputatul Emil Strunga, profesorul Vladimir Iliescu, Eugen Popescu, fost responsabil in cadrul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, lt col Cristian Scarlat, director al Oficiului National pentru Cultul Eroilor, reprezentanti ai ASCOR Basarabia si ai elevilor de la Liceul romano-francez Gheorghe Asachi din Chisinau.
Rezolutia Adunarii de la Universitate din 27 martie 2007 si Proiectul de Lege pentru recunoasterea cetateniei romane Basarabenilor, Bucovinenilor, Hertenilor si Romanilor din Exil sunt disponibile pe site-ul www.civicmedia.ro. (V.R.)
sursa: http://www.ziua.ro/display.php?data=200 ... &id=218365
[off]добавлено спустя 4 минуты:[/off]
Unirea Basarabiei cu România sărbătorita la Bucureşti
http://www.flux.md/p/index.php?action=s ... ica&num=42
[off]добавлено спустя 1 минуту:[/off]
Trăiască ROMÂNIA MARE!
[off]добавлено спустя 2 часа 33 минуты:[/off]
Trăiască ROMÂNIA MARE!
[off]добавлено спустя 1 час 11 минут:[/off]
UNIREA este inevitabilă ... Statul RM nu este viabil ... oamenii fug de acolo ... păcat ... în '40-'50 ne-au alungat ruşii şi am murit de foame din cauza lor ... acum istoria se cam repetă din aceleaşi motive.
Vom deveni curând în mai puţin de 2 ani ... mai mult de 50% cetăţeni ai Statului ROMÂN în interiorul actualelor hotare ale RM şi UNIREA nu v-a mai fi o problemă.
Vom sorbi toţi românii apa de pe Prut şi vom tăia de acolo sârmele ghimpate!!!
TRAIASCĂ ROMÂNIA MARE!
-- La 15 ani de la Drumul Crucii Chisinau-Bucuresti, Seniorii Ligii Studentilor au prezentat o initiativa legislativa pentru simplificarea recunoasterii cetateniei romanilor deposedati abuziv de acest drept natural si au cerut presedintelui sa dispuna elaborarea de urgenta a unei strategii nationale pentru rasaritul romanesc.
Acad. Dinu C. Giurescu
Conferinta "BASARABIA ACUM - situatia relatiilor romano-romane la 89 de ani de la Actul Unirii", organizata pe 27 martie de Asociatia Civic Media si Seniorii Ligii Studentilor la Universitatea Bucuresti, s-a incheiat printr-o rezolutie adresata presedintelui si Parlamentului Romaniei si semnata de cele 150 de persoane prezente, printre care s-au aflat numeroase personalitati.
In rezolutie se solicita elaborarea de urgenta a unei strategii nationale pentru rasaritul romanesc, adoptarea initiativei legislative pentru simplificarea recunoasterii cetateniei romane celor deposedati abuziv de acest drept natural si, pentru cei trei detinuti politic din Transnistria, Alexandru Lesco, Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa, cetateni romani prizonieri ai fortelor ruse timp de 12 si respectiv 15 ani, sa li se acorde toate onorurile Statului Roman incepand cu titlul de Cetatean de Onoare al Orasului Bucuresti, Capitala statului UE si NATO Romania, la eliberarea acestora, in luna iunie anul acesta. In deschidere s-a anuntat ca Patriarhul tuturor romanilor, PF Parinte Teoctist, a binecuvantat proiectul Unirii prezentat de initiatorii sai, afirmand totodata ca, "Pentru toti romanii, Unirea este vie!". La conferinta moderata de academicianul Dinu C. Giurescu au luat cuvantul, printre altii, prorectorul Universitatii din Bucuresti, Emil Barna, consilierul patriarhal reprezentant al Patriarhului Romaniei PF Teoctist, parintele Serbanescu, Mircea Druc, fost prim-ministru unionist al Republicii Moldova, analistul Corneliu Vlad, profesorul Ilie Badescu, fondatorul Centrului de Geopolitica al Universitatii din Bucuresti, avocat Antonie Popescu, initiatorul proiectului de lege al cetateniei romane, deputatul Emil Strunga, profesorul Vladimir Iliescu, Eugen Popescu, fost responsabil in cadrul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, lt col Cristian Scarlat, director al Oficiului National pentru Cultul Eroilor, reprezentanti ai ASCOR Basarabia si ai elevilor de la Liceul romano-francez Gheorghe Asachi din Chisinau.
Rezolutia Adunarii de la Universitate din 27 martie 2007 si Proiectul de Lege pentru recunoasterea cetateniei romane Basarabenilor, Bucovinenilor, Hertenilor si Romanilor din Exil sunt disponibile pe site-ul www.civicmedia.ro. (V.R.)
sursa: http://www.ziua.ro/display.php?data=200 ... &id=218365
Unirea Basarabiei cu România sărbătorita la Bucureşti
http://www.flux.md/p/index.php?action=s ... ica&num=42
Trăiască ROMÂNIA MARE!
[off]добавлено спустя 2 часа 33 минуты:[/off]
Trăiască ROMÂNIA MARE!
[off]добавлено спустя 1 час 11 минут:[/off]
UNIREA este inevitabilă ... Statul RM nu este viabil ... oamenii fug de acolo ... păcat ... în '40-'50 ne-au alungat ruşii şi am murit de foame din cauza lor ... acum istoria se cam repetă din aceleaşi motive.
Vom deveni curând în mai puţin de 2 ani ... mai mult de 50% cetăţeni ai Statului ROMÂN în interiorul actualelor hotare ale RM şi UNIREA nu v-a mai fi o problemă.
TRAIASCĂ ROMÂNIA MARE!
- МедведЪ
- Отец
- Контактная информация:
ну и куда они убегают?часть на запад,остальные на север на зароботки.С чево ты взял что именно русские виноваты в смерти румын/молдован?oamenii fug de acolo ... păcat ... în '40-'50 ne-au alungat ruşii şi am murit de foame din cauza lor ... acum istoria se cam repetă din aceleaşi motive.
Каким образом история повторяется на данный момент?
мечтать невредно....Vom sorbi toţi românii apa de pe Prut şi vom tăia de acolo sârmele ghimpate!!!
неужели?кто сказал?Statul RM nu este viabil
А румынии это надо?=)
- stefancelmare
- Продвинутый
Conecino nado ... vroiam să găsesc linkul de la un sondaj unde peste 60% dintre români au fost pentru UNIREA CU BASARABIA. Dacă insişti să vezi rezultatele caută la sondaje pe www.ziua.roМедведЪ писал(а):А румынии это надо?=)
"mечтать невредно.... " ... asta e valabil si pentru ideile tale.
PS: Statul RM nu trebuie să existe ... e foarte sărac unde oamenii inteligenţi şi culţi nu-şi au locul cu adevărat.
O întrebare personală: ţie îţi place cum trăieşti? ... cât câştigi pe lună ... câţi din RM câştigă ca tine ... ai trăit la sat să vezi cum se trăieşte cu adevărat sau eşti de la CHIŞINĂU şi asta-i toată republica pentru tine? Îţi place nivelul democraţiei din RM ... nivelul de educaţie ... salubritatea ... igiena oamenilor ... sistemul sanitar etc etc ...
Acum alta: cu resursele proprii (pământ moldovenesc şi bani din Spania, Rusia, Italia etc etc) unde crezi că vom fi peste 10-20 de ani dac-am rămâne în actualele hotare?
- МедведЪ
- Отец
- Контактная информация:
а какие у меня идеи?если и есть они наиболее реалистичнее чем"mечтать невредно.... " ... asta e valabil si pentru ideile tale.
невсегда мнение власти совпадает с мнением народа...(вроде плебесцит на эту темы не проводили,а на сайте могут и преувеличивать)Conecino nado ... vroiam să găsesc linkul de la un sondaj unde peste 60% dintre români au fost pentru UNIREA CU BASARABIA. Dacă insişti să vezi rezultatele caută la sondaje pe
а ты не думал,что даже если когда нибудь и присоединится ,Румыния в эту территорию деньги вкладывать не будет,как было в период с 1918 по лето 1940 года.Румыния понимает,что эта территория-нестабильна,Румынии будет не до Молдовы.O întrebare personală: ţie îţi place cum trăieşti? ... cât câştigi pe lună ... câţi din RM câştigă ca tine ... ai trăit la sat să vezi cum se trăieşte cu adevărat sau eşti de la CHIŞINĂU şi asta-i toată republica pentru tine? Îţi place nivelul democraţiei din RM ... nivelul de educaţie ... salubritatea ... igiena oamenilor ... sistemul sanitar etc etc ...
а ты всётаки не сказал...
как история может повторяться сейчас???în '40-'50 ne-au alungat ruşii şi am murit de foame din cauza lor ... acum istoria se cam repetă din aceleaşi motive.
- stefancelmare
- Продвинутый
МедведЪ писал(а):а какие у меня идеи?если и есть они наиболее реалистичнее чем"mечтать невредно.... " ... asta e valabil si pentru ideile tale.Vom sorbi toţi românii apa de pe Prut şi vom tăia de acolo sârmele ghimpate!!!невсегда мнение власти совпадает с мнением народа...(вроде плебесцит на эту темы не проводили,а на сайте могут и преувеличивать)Conecino nado ... vroiam să găsesc linkul de la un sondaj unde peste 60% dintre români au fost pentru UNIREA CU BASARABIA. Dacă insişti să vezi rezultatele caută la sondaje peа ты не думал,что даже если когда нибудь и присоединится ,Румыния в эту территорию деньги вкладывать не будет,как было в период с 1918 по лето 1940 года.Румыния понимает,что эта территория-нестабильна,Румынии будет не до Молдовы.O întrebare personală: ţie îţi place cum trăieşti? ... cât câştigi pe lună ... câţi din RM câştigă ca tine ... ai trăit la sat să vezi cum se trăieşte cu adevărat sau eşti de la CHIŞINĂU şi asta-i toată republica pentru tine? Îţi place nivelul democraţiei din RM ... nivelul de educaţie ... salubritatea ... igiena oamenilor ... sistemul sanitar etc etc ...
а ты всётаки не сказал...как история может повторяться сейчас???în '40-'50 ne-au alungat ruşii şi am murit de foame din cauza lor ... acum istoria se cam repetă din aceleaşi motive.
Eu rămân cu impresia că tu pur şi simplu nu vrei să ne unim şi cauţi argumente de genul că ROMÂNIA nu ne vrea ... ROMÂNIEI noi nu-i trebuim etc etc.
Anume de aceea Băsescu i-a propus UNIREA lui Voronin acum 2 ani, pe care ultimul a refuzat-o. Anume de asta s-a construit un pod de flori prin 90 ... mda ... toate pur şi simplul din motivul că noi ROMÂNIEI nu-i trebuim! mda

как история может повторяться сейчас??? Poate nu am zis-o bine ... era mai bine să zic că suferinţele, care au început odată cu anexarea BASARABIEI în cadrul URSS, continuă şi astăzi. Ei ne-au distrus demnitatea naţională ... părinţii mei adesea îmi povestesc cum li se interzicea să vorbească româneşte oriunde te duceai ... la o cafenea, la facultate/institut etc etc ... ne-au rusificat, ne-au despărţit de fraţii noştri de partea cealaltă de Prut ... ne-au dat o Transnistrie alături. Acum suntem total dependenţi de ruşi ... infrastructura le aparţine, comerţul le aparţine, mass-media le aparţine ... când vor ne sting lumina, când vor ne închid gazul, când vor interzic importurile etc etc. Şi ştii ce tre sa facă conducerea RM ca să nu se întâmple aşa ceva ... să-i pupe în CUR şi să îngenuncheze în faţa Moscovei.
Dac-am fi împreună cu ROMÂNIA MAMĂ ar fi altfel ... nu am fi aşa de dependenţi şi în plus la asta se vor deschide foarte multe orizonturi şi oportunităţi.
Ce avem noi ... ce are România ... noi suntem săraci lipiţi pământului ...
Asta e marea problemă, Medvejonoc, suntem foarte dependenţi de Rusia şi asta nu e bine. Dar ţie şi lui Starîş de la Rezonans le este foarte bine şi acum. Voi vreţi unirea cu Rusia ... NICIODATĂ în viaţa mea! Asta poate după ce Rusia o să anexeze Ucraina şi după ce o să deporteze iar românii din Basarabia în Siberii.
E posibil să se întâmple asta, cât timp hîaz şi cărbuni o sî şii

- Хрюн Моржов
- Отец
- Контактная информация:
- stefancelmare
- Продвинутый
Хрюн Моржов писал(а):topic.21460.html
Vot i HRIUN from Russian Empire zaletel k nam!

[off]добавлено спустя 12 минут:[/off]
Хрюн Моржов,
Se vede că au uitat de Marea Unire a lui Mihai VIteazul care a unit toate pământurile româneşti într-unul singur în 1600 şi de Unirea de la 1859 ralizată sub Alexandru Ioan Cuza.
Davai ne sporiti s argumentami iz istorii ... totodeauna vom scri anume ceea ce pe noi ne interesează.
Important e prezentul şi prezentul cere o nouă UNIRE!
Şi dacă moldovenii cred cu adevărat în Ştefan cel MARE, domnitorul tuturor românilor, cel care stă astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu sabia care tăia turcii şi crucea cu care blagoslovea norodul, atunci e timpul de Unire.
Cine zicea aici că Statul Moldovenesc e din sec. 16 ... să-mi răspundă la întrebarea în ce stat s-a născut Şefan cel Mare?
stefancelmare, sunt de acord cu tine
numai ca forumul asta este vizitat doar de rusi
intelegere no sa ai...
ps: o tema interesanta de pe torrentsmd.com, majoritatea sunt pro unire...
http://www.torrentsmd.com/forum.php?act ... icid=12039

Последний раз редактировалось MDCASH Чт мар 29, 2007 16:26, всего редактировалось 1 раз.
- stefancelmare
- Продвинутый
Mi-e interesant dacă tot se afirmă că Statul moldovenesc este un altul ... să enumeraţi toate personalităţile specific moldoveneşti care au existat din sec. 16 şi până în prezent!
De remarcat că Ştefan cel Mare nu intră aici, el doar s-a născut înainte de sec. 16 aşa cum susţine Medvejonoc şi el nu e moldovean deci după logica lui, dar nici român, căci România e din sec. 19 pe aici ...
vaai ... nu se poate ... cred că Ştefan a fost de fapt un agent turc infiltrat pe aceste meleaguri ... sau poate mongol trimis de Ginghis Han
Bull shit! De unde măi băieţi toate prostiile astea? Voi chiar credeţi?
[off]добавлено спустя 7 минут:[/off]
asta era şi ideea să avem înţelegere ... eu aş accepta să trăim împreună în bună înţelegere numai dacă o parte a acestei Moldove s-ar lăsa de visul unui BIG SOVIET EMPIRE şi s-ar gândi măcar doar la raţiunile economice pentru care ar trebui să ne unim cu România şi nu la motivele pentru care n-ar trebui să ne accepte PATRIA MAMĂ!
Printre altele minorităţile etnice o duc mai bine în România decât în Moldova, dar acolo toţi sunt într-o gândire, vorbesc într-o aceeaşi limbă şi astfel se respectă. Ei, oleak de probleme sunt cu ungurii, dar nu se merită acum atenţia lor.
Ştii, mi-a plăcut vorba lui Varujan Vosganian - actualul Ministru al Economiei şi Comerţului al României. El este de etnie armean şi a fost odata la Chişinău la o întâlnire cu confraţii săi. El a zis că Basarabia tre sa fie pentru România ca un altar. "Eu mă consider 100% armean şi 1000% român" ... punct!
De remarcat că Ştefan cel Mare nu intră aici, el doar s-a născut înainte de sec. 16 aşa cum susţine Medvejonoc şi el nu e moldovean deci după logica lui, dar nici român, căci România e din sec. 19 pe aici ...
vaai ... nu se poate ... cred că Ştefan a fost de fapt un agent turc infiltrat pe aceste meleaguri ... sau poate mongol trimis de Ginghis Han

Bull shit! De unde măi băieţi toate prostiile astea? Voi chiar credeţi?
[off]добавлено спустя 7 минут:[/off]
MDCASH писал(а):stefancelmare, sunt de acord cu tinenumai ca forumul asta este vizitat doar de rusi
intelegere no sa ai...
asta era şi ideea să avem înţelegere ... eu aş accepta să trăim împreună în bună înţelegere numai dacă o parte a acestei Moldove s-ar lăsa de visul unui BIG SOVIET EMPIRE şi s-ar gândi măcar doar la raţiunile economice pentru care ar trebui să ne unim cu România şi nu la motivele pentru care n-ar trebui să ne accepte PATRIA MAMĂ!
Printre altele minorităţile etnice o duc mai bine în România decât în Moldova, dar acolo toţi sunt într-o gândire, vorbesc într-o aceeaşi limbă şi astfel se respectă. Ei, oleak de probleme sunt cu ungurii, dar nu se merită acum atenţia lor.
Ştii, mi-a plăcut vorba lui Varujan Vosganian - actualul Ministru al Economiei şi Comerţului al României. El este de etnie armean şi a fost odata la Chişinău la o întâlnire cu confraţii săi. El a zis că Basarabia tre sa fie pentru România ca un altar. "Eu mă consider 100% armean şi 1000% român" ... punct!
Asta nu depinde citusi de putin de Romania. Nu toti oamenii sunt saraci si nu sunt garantii ca cineva o sa schimbe situatia. Problema este in oameni, nu in stat. Si cam de ce ar trebui sa ne unim cu Romania? Avem o istorie de 15 ani de independenta. Il inteleg pe Voronin, ca Putin l-o prins in colt si mai-mai sa-l...asa ca s-a ajuns la acest "compromis". Noi primim gaz, ei - influenta si prosperare mafiota.O întrebare personală: ţie îţi place cum trăieşti? ... cât câştigi pe lună ... câţi din RM câştigă ca tine ... ai trăit la sat să vezi cum se trăieşte cu adevărat sau eşti de la CHIŞINĂU şi asta-i toată republica pentru tine? Îţi place nivelul democraţiei din RM ... nivelul de educaţie ... salubritatea ... igiena oamenilor ... sistemul sanitar etc etc ...
Si de unde ma rog convingerea ca Romania este atit de pura si cinstita? Viata este mult mai murdara decit visurile si idealurile tale. Cum oare ai ajuns sa-ti calci propria demnitate de om? Oare nu ai pic de rusine sa vii cu aceste afirmatii?
Moldova este tara mea si inima mea e tot aici. Poate e mica si oamenii nu o duc atit de bine, dar eu traiesc pentru a schimba situatia. Pentru mine si cit mai multi o sa pot. Daca nu exista vointa nu exista sens.
- stefancelmare
- Продвинутый
paindrops писал(а):Moldova este tara mea si inima mea e tot aici. Poate e mica si oamenii nu o duc atit de bine, dar eu traiesc pentru a schimba situatia. Pentru mine si cit mai multi o sa pot. Daca nu exista vointa nu exista sens.
Moldova esta a mea de asemenea ... şi ROMÂNIA este a mea şi a ta la fel ...
paindrops, mai bine scriai în rusă ca să-ţi arăţi identitatea reală şi nu umbla ca lupul îmbrăcat în piele de oaie (cum e şi Voronin al vostru). În plus ai venit fără argumente, pur şi simplu cu un vot negativ împotriva unirii ... idee carea fost programată în conştiinţa unora de către sovietici de genul România este duşmanul nostru ... românii sunt ţigani etc etc ... moldovenii sunt cu totul alt popor. Atunci de ce moldoveneasca ta seamănă aşa de mult cu română ... aaaaaa ... am uitat stai oleakă ... parcă Medvejonoc spunea că România provine de la Moldova
[off]добавлено спустя 2 минуты:[/off]
paindrops писал(а):
Moldova este tara mea si inima mea e tot aici. Poate e mica si oamenii nu o duc atit de bine, dar eu traiesc pentru a schimba situatia. Pentru mine si cit mai multi o sa pot. Daca nu exista vointa nu exista sens.
Dar cit muncesti tu iti ajunge macar pentru tine? ... nu fi asa naiv ... mi-e greta de asemenea argumente de genul "eu o sî munşesc cu mînili mele dar cu ţâganii nu vreu" ... DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE!
- Хрюн Моржов
- Отец
- Контактная информация:
http://www.chat.md/gallery/index.php?cat=20413stefancelmare писал(а):Vot i HRIUN from Russian Empire zaletel k nam!Хрюн Моржов писал(а):topic.21460.html
- stefancelmare
- Продвинутый
Si de unde ma rog convingerea ca Romania este atit de pura si cinstita? Viata este mult mai murdara decit visurile si idealurile tale. Cum oare ai ajuns sa-ti calci propria demnitate de om? Oare nu ai pic de rusine sa vii cu aceste afirmatii?
Poate nu ai auzit ... dar ar trebui dacă tot Moldova vrea să se integreze în UE ... că pentru a ajunge acolo tre să îndeplineşti nişte condiţii de aderare printre care se numără justiţie, economie, libertatea opiniei etc etc test pe care România l-a trecut cu succes şi ca rezultat a fost admisă împreună cu Bulgaria în UE ... şi dacă eu nu te-am convins poate iei legătura cu cineva de la Bruxelles şi o să-ţi vorbească despre toate aceste criterii de aderate.
Moldova nu îndeplineşte momentan nici unul din aceste criterii ... iar cu un aşa "avânt" n-o să intrăm nici peste 100 de ani ... peste 100 de ani o să trăim ca în sec, 17 ... că acum trăim ca în sec, 16

Poate nu ai auzit ... dar ar trebui dacă tot Moldova vrea să se integreze în UE ... că pentru a ajunge acolo tre să îndeplineşti nişte condiţii de aderare printre care se numără justiţie, economie, libertatea opiniei etc etc test pe care România l-a trecut cu succes şi ca rezultat a fost admisă împreună cu Bulgaria în UE ... şi dacă eu nu te-am convins poate iei legătura cu cineva de la Bruxelles şi o să-ţi vorbească despre toate aceste criterii de aderate.
Moldova nu îndeplineşte momentan nici unul din aceste criterii ... iar cu un aşa "avânt" n-o să intrăm nici peste 100 de ani ... peste 100 de ani o să trăim ca în sec, 17 ... că acum trăim ca în sec, 16

Nu izvini ... ia toje liubliu macarroni!Хрюн Моржов писал(а): http://www.chat.md/gallery/index.php?cat=20413
- stefancelmare
- Продвинутый
stefancelmare, [off]уже приятнее тебя читать - хамства поуменьшилось, спасибо[/off]
Лично сам не считаю проблему воссоединения наиболее актуальной на данный момент - существует огромное количество других нерешённых проблем, которые решаются отнюдь не путём присодинения к Румынии. Тем более, что сами румыны сейчас так активно рвутся в ЕС, что мы для них будем большим балластом. Басеску, конечно, по этому поводу заливается соловьём, но верить словам дипломата - последнее дело, у него уж работа такая. Кстати, не в обиду - откуда столько тяги в сторону Румынии? Если так тянет в Великую Румынию - вперёд и с песней - чемодан и т.д. (то что говорил и нам, типа русским
)
Лично сам не считаю проблему воссоединения наиболее актуальной на данный момент - существует огромное количество других нерешённых проблем, которые решаются отнюдь не путём присодинения к Румынии. Тем более, что сами румыны сейчас так активно рвутся в ЕС, что мы для них будем большим балластом. Басеску, конечно, по этому поводу заливается соловьём, но верить словам дипломата - последнее дело, у него уж работа такая. Кстати, не в обиду - откуда столько тяги в сторону Румынии? Если так тянет в Великую Румынию - вперёд и с песней - чемодан и т.д. (то что говорил и нам, типа русским

- Хрюн Моржов
- Отец
- Контактная информация:
1. Пока не урегулируется приднестровский конфликт - ничего не произойдет
2. Если все таки до присоединения дело дойдет, то будет очередной раскол - тираспольская часть не пойдет в румынию, гагузы тоже, ну и север молдовы он украинский им там тоже делать нечего.
P.S. Да, понятно что воосоединения когда то да произойдет. вопрос только когда и какой кровью.
2. Если все таки до присоединения дело дойдет, то будет очередной раскол - тираспольская часть не пойдет в румынию, гагузы тоже, ну и север молдовы он украинский им там тоже делать нечего.
P.S. Да, понятно что воосоединения когда то да произойдет. вопрос только когда и какой кровью.
- stefancelmare
- Продвинутый
Văd că e cam inutil să conving pe cineva de aici că Unirea cu România MAMĂ o să rezolve multe probleme, dar dacă tot eu am deschis această temă eu am s-o închid.Вячеслав писал(а):stefancelmare, Лично сам не считаю проблему воссоединения наиболее актуальной на данный момент - существует огромное количество других нерешённых проблем, которые решаются отнюдь не путём присодинения к Румынии. Тем более, что сами румыны сейчас так активно рвутся в ЕС, что мы для них будем большим балластом. Басеску, конечно, по этому поводу заливается соловьём, но верить словам дипломата - последнее дело, у него уж работа такая.
Băsescu nu şi-a aruncat cuvintele în vânt când i-a propus lui Voronin UNIREA. El deja consultase şi opinia populaţiei ţării sale şi a Europei. Poporul a fost pentru >60%, Europa n-a zis nimic. Păcat că Voronin n-a profitat de această ocazie ... el este un mare bit*h!
Eu cred că ar rezolva foarte multe probleme UNIREA asta. România ar trage cu mult înainte dezvoltarea Moldovei. Vreau să-ţi menţionez faptul că România este membru deplin al NATO, este deja membru al EC, dacă nu ştiai [off]Тем более, что сами румыны сейчас так активно рвутся в ЕС,[/off] ... deja a parcurs acest drum puţin dificil al îndeplinirii condiţilor de aderare la UE şi are o experienţă destul de mare.существует огромное количество других нерешённых проблем, которые решаются отнюдь не путём присодинения к Румынии
Atâta timp cât o să conducă ţara asta KGB-iştii, sovieticii de-al de Stepaniuc, Voronin şi Roşca, n-o să progreseze mult Moldova. Eu am văzut puţin lumea asta şi ştiu să fac o comparaţie între diferite modele de conducerea a ţărilor ... dar atâta incompetenţă, atâta ţărănism în abordarea problemelor n-am văzut ... mi se face greaţă de toate astea. La noi munca în echipă nu funcţionează ... toţi trag la turta lor ... dar nevoile populaţiei le neglijează. Doamne fereşte să te îmbolnăveşti de ceva grav, sau să ai vreun proces judiciar în RM sau să-ţi prospere oleakă afacerile în RM ... n-aş dori la nimeni aşa ceva ... peste tot mită, ţărani, mizerie, incultură, naivitate etc. Statul RM nu este viabil ... el nu este funcţional ... şi nici nu va fi cu o aşa conducere şi cu adepţii a unei BIG SOVIET EMPIRE.
Acum tot se merge pe ideea Integrării Europe. Asta e o amăgeală electorală de-a lui Voronin. El ştie bine că în actualul ritm de evoluţie n-o să intrăm în UE nici peste 100 de ani ... societatea degradează ... libertatea presei nu mai există ... corupţia înfloreşte ... mafia înfloreşte ... iar asta contravine normelor europene.
Sub România Moldova o să treacă brusc la o nouă etapă de dezvoltare ... se vor deschide atâtea graniţe, atîtea hotare ... şi asta e foarte probabil în 2-3 ani!
[off]добавлено спустя:[/off]
Хрюн Моржов писал(а):P.S. Да, понятно что воосоединения когда то да произойдет. вопрос только когда и какой кровью.

Mai bine nu vorbi despre sânge ... eu nu am vorbit de sânge ... nu e nevoie de sânge, pentru că deobicei moldovenii mor degeaba pentru cauze naţionale. Au murit degeaba în Afganistan pentru un al popor, au murit în Transnistria degeaba. Şcolile româneşti de acolo nu sunt ajutate cu nimic, românii de acolo sunt huiduiţi.
Delo da krovi ne doidet mne bi hotelosi. Unirea o să fie pur şi simplu un fapt împlinit când mai mult de 50% din moldoveni vor redobândi cetăţenia românească. Sânge n-o să fie. Totul democratic şi civilizat. Cu Transnistria vom merge după planul lui Belkovski, un rus foarte influent la Moscova.
Până la urmă mai bine cu o Românie prosperă decât cu o Transnistrie mafiotă.
Eu pur şi simplu nu pot să-mi închipui cum de Smirnov şi banda lui să zică într-o zi ... băi băieţi hai să ni unim cu RM ... bull shit ... nu cred în poveştile astea. Cred că scenariul ăsta poate genera mai mult sânge.
Cum pizza măsii să trăieşti împreună cu oamenii care în 92 te-au împuşcat?
[off]добавлено спустя 3 минуты:[/off]

Eu vreau doar ca ruşii atât din Transnistria cât şi din RM să respecte cultura românească de pe aceste meleaguri.
- МедведЪ
- Отец
- Контактная информация:
Россия-не СССР,а СССР не Россияcu anexarea BASARABIEI în cadrul URSS

не слышал ещё,чтобы Россия хотела присоединить к себе Молдовуcontinuă şi astăzi.

был принят так называемый молдавский язык,который писался кирилицей...părinţii mei adesea îmi povestesc cum li se interzicea să vorbească româneşte oriunde te duceai ... la o cafenea, la facultate/institut etc etc ... ne-au rusificat, ne-au despărţit de fraţii noştri de partea cealaltă de Prut
[off]Изначально румынский/молдавский язык,писался кирилицей,пока в конце 19 века не посмотрели на запад,стали одеватся по западному,гос-во стало называться "королевством Румыния",письменность перевели на латиницу,господарь стал называться по западному королём.[/off]
кто виноват,что Европа не открывает границы для всех молдавских гострабайтеров,не покупает наше вино и не обеспечивает газом.suntem foarte dependenţi de Rusia şi asta nu e bine

я думаю если захотят присоединить Молдову к Румынии не спросят меня,а если захотят присоединить Молдову к России не спросят тебяDar ţie şi lui Starîş de la Rezonans le este foarte bine şi acum. Voi vreţi unirea cu Rusia ... NICIODATĂ în viaţa mea!

почему аннексия,скорее освобождениеAsta poate după ce Rusia o să anexeze Ucraina

Вячеслав,
+1