Есть ли будущие у Молдовы? Войдёт ли она в европейский союз?

Модераторы: Neoxygen, gloom, MegaMax

snomann
Юзер
Контактная информация:

Сообщение snomann »

Dracula,
Chat.md este practic un chat rusificat in intregime , nu ai cu cine vorbi rumaneste . Ce fel de Europa vreai de la ei ??? Rusiea este Europa pentru ei , iar America - este asia :?
skarp
Продвинутый

Сообщение skarp »

Da viitorul moldovei este numai calea spre Europa, Rusia ne-a facut numai rau-deportari , razboi, criminalitate.....ajunje, spre Europa - :evil:
Fat_frumos_palosul_gros
Новичок

Сообщение Fat_frumos_palosul_gros »

Foarte corect, Skarp.

Europa este unica cale pt Moldova, altfel vom fi etern sub dominatia rusofona.

Luati exemplul tarilor baltice. La inceputul anilor 90 erau in aceeasi situatia ca Moldova. Astazi nici nu putem compara nivelul lor de trai , posibilitatile si viitorul lor ca state independente.

Hai sa dam mina cu mina, cei cu inima Romana! :super:

Pina si comunistii in frunte cu tatuca Voronin au inteles aceasta.

Numai unii mancurti de pe acest chat se impotrivesc ca niste.... iarta-ma Doamne. :ermm:
MadFlower
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение MadFlower »

snomann,
skarp,
Dracula,
Fat_frumos_palosul_gros,
voi discutati ideologia dar nu realitatea starii Moldovei la moment, cu strigate nationalistice (subliniez ca nu am vorbit de nationale) nu veti aduce nimic bun tarii si poporului, ridicati economia, creati locuri de lucru, creati atmosfera nationala (nu nationalista) la locuri de lucru si veti obtine mindria poporului pentru tara da, dar cu asa strigate, cind incepi sa urasti pe cineva, sau o tara anumita nu veti duce departe.
UE nu aduce numai binele, Rusia nu aduce numai raul... uitati-va mai real si obiectiv la starea lucrurilor in Europa de astazi si veti intelege ca radicalizm nu aduce nimic bun.

Vorbind de chat, aici s-a luat ca se vorbeste in rusa si nu vad nimic rau in asta.... daca doriti sa discutati in romana, mai sint resurse Internet in care se vorbeste in romana, sinteti poftiti acolo. Dar in casa straina cu regulile proprie nu se intra.
Fat_frumos_palosul_gros
Новичок

MadFlower,
Tu pe care parte a baricadei esti?
Nu intelegi tu oare ca poporul sa saturat de atita mizerie, nu realizezi tu oare ca toate tarile care se afla sub influenta Rusiei au o realitate mizerabila?
Esti orb, sau ce naiba?

In privinta limbii pe chat, nu vezi ca sunt tolerate insultele la adresa bastinasilor, pe cind toate criticele( fara nici un cuvint de ocara (ruskii mat) sunt imediat moderate. Asta tu numesti democratie? :?

Pariez ca aceasta tema va fi inchisa astazi. :help:
Последний раз редактировалось Fat_frumos_palosul_gros Чт мар 17, 2005 10:27, всего редактировалось 1 раз.
Гость

Сообщение Гость »

MadFlower,
Eu de exemplu am intrat in chat.md , dar nu in chat. ru . Eu invit toti moldovenii , rominii, a-romanii si toti ceilanti cre vorbim aceas limba si mai ales ce care isi iubesc tara Moldova , sunt interesati in viitorul Moldovei, integrarea Moldovei in CE. Dar chatul nu-i privat !!!! :super:
snomann
Юзер
Контактная информация:

Сообщение snomann »

MadFlower :? Pentru tara ???? Da oare banii trimisi in Moldova lunar, nu este un ajutor ?? Dar vizele de munca ce le deschid eu pentru cetatenii moldoveni la munca in Norvegia ...nu este ajutor ??P:S: Volga stie ce se face.... Dar eu sunt pentru CE cu amindoua mini . Jar chatul este moldovean Chat.md cum vad eu, ca si RNM( :? PMR)
MadFlower
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение MadFlower »

Dracula,
prostie, numai creatorii site-ului pot impune regulile, si nu ai ce face aici, nu iti place, esti liber sa pleci, asta e regula Internetului... uite pe forum.md... acolo poti vorbi si in romana..

Fat_frumos_palosul_gros,
si crezi ca strigatele contra Rusiei iti vor ajuta ceva??? 95% din productia vinului este vinduta in Rusia, unde se duc legumele noastre?? Crezi ca tarile europene vor fi bucurosi sa mai aiba inca un concurent pe aceasta piata?? Italia, Franta, Spania... vor permite vinului moldovenesc sa circule pe piata Europei?? da incetati sa strigati si puneti capul in miscare...

Nu e greu sa te svadesti cu vecinul, e mai greu sa ramii in relatii bune cu totii si sa profiti din asta, asa fac tarile destepte... Moldova trebuie sa poate sa balanseze intre aceste tari.
Fat_frumos_palosul_gros
Новичок

MadFlower,
Atunci poate ar fi mai bine sa cerem sa devenim o gubernie ruseasca, sa vezi ce dea bani au sa vina in tara din Russia, si lupul o sa fie satul , si oaia intreaga.

Apropo, pe chat.md este permisa comunicarea in rusa, romana, si este interzisa in translit. Just remember it.

Nu uita ca la moment economia Moldovei se tine doar pe baza banilor ce vin de peste hotare, si nu pe baza vinzarii de vin si legume. poti sa mergi in sate si sa vezi ca taranii nu au ce face cu vinul, fructele si legumele.
Последний раз редактировалось Fat_frumos_palosul_gros Чт мар 17, 2005 10:47, всего редактировалось 1 раз.
virgo
Новичок
Контактная информация:

Сообщение virgo »

Dracula писал(а):MadFlower,
Eu de exemplu am intrat in chat.md , dar nu in chat. ru . Eu invit toti moldovenii , rominii, a-romanii si toti ceilanti cre vorbim aceas limba si mai ales ce care isi iubesc tara Moldova , sunt interesati in viitorul Moldovei, integrarea Moldovei in CE. Dar chatul nu-i privat !!!! :super:
вот именно потому что это не частный ресурс здесь все вправе выражать свои мысли на родном языке...
а если именно вас, любезный, что-то здесь не устраивает, так пож-та, вперед и с песней организовывайте свой собственный самый румынский из румынских чат и общайтесь там на здоровье с себе подобными... :cranky:
sergis
Новичок

Сообщение sergis »

Noi nu intråm in caså stråinå,noi sintem acaså.Perfect si corect se vorbeste despre intrarea in CE.Atit cit toate ordinele vin de la Moskova nu se va face nici un pas spre prosperare.Russia s-a deprins så fie un dictator.Este corect cu Moldova conduc numai oameni care sint ståini pentru ia si se gindesc cum så fure cit mai mult.Hotarile trebuie deschise ca lumea så invete de la cei ce au succes in economie.Dar la noi ce stie un båtrin de la tarå care isi då votul pentru viitorul ei.Russia infloreste numai in domeniul banditizmului.Sint prosti ce-i ce muncesc la rus,trebue så luptåm ca så putem munci in Europa unde vom fi plåtiti cu respect
MadFlower
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение MadFlower »

Dracula,
mda... gindirea ta economica e slaba de tot....
sergis писал(а):Sint prosti ce-i ce muncesc la rus,trebue så luptåm ca så putem munci in Europa unde vom fi plåtiti cu respect
gindirea unui om retardat, de ce sa nu muncesti acasa si sa primesti salariu decent pentru asta si sa cheltui bani aici pe loc?? De ce singur sa nu incepi o afacere... ginditi-va mai larg!
Гость

Сообщение Гость »

MadFlower писал(а):Dracula,

gindirea unui om retardat, de ce sa nu muncesti acasa si sa primesti salariu decent pentru asta si sa cheltui bani aici pe loc?? De ce singur sa nu incepi o afacere... ginditi-va mai larg!
:? Lamureste-ma sa nu mor prost, si lasa sa stie lumea ce stii tu si ei nu stiu :help:
Fat_frumos_palosul_gros
Новичок

virgo писал(а):
вот именно потому что это не частный ресурс здесь все вправе выражать свои мысли на родном языке...
а если именно вас, любезный, что-то здесь не устраивает, так пож-та, вперед и с песней организовывайте свой собственный самый румынский из румынских чат и общайтесь там на здоровье с себе подобными... :cranky:
Poti sa vezi ca in regulile de pe chat.md este binevenita comunicarea in romana.
Pune miina pe carte si invata limba tarii in care traiesti, dobitocule.

[off]добавлено спустя 1 минуту:[/off]
MadFlower писал(а):Dracula,

Esti un om destul de inteligent. Si intelegi foarte bine care sunt sansele sa ai succes in afaceri in Molodva de astazi, cu toate mita, impozitele samd.
Ca sa ai succes in Moldova trebuie sa ai relatii, neanuri in organele de conducere, bani destui pt mita, limba lunga sa lingi fundul la toti birocratii de la care trebuie sa obtii vreo hirtoaga. :gg:
MadFlower
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение MadFlower »

skarp,
eu sint om de afacari dar ofer serviciile, ceea ce am studiat, mai am si un lucru paralel cu afaceri, care imi da venit si mai mare... nu am deafaceri cu Rusia nici cu un banut, dar vad starea si resursele financiare a economiei tarii si nu strig fara sa imi motivez opiniile, voi sinteti extrimisti, ca si multi altii de pe forumul site-ului acesta, ce striga ca Rusia ne da tot, eu ma stradui sa ma tin la mijloc, si ma stradui ca si voi sa intelegeti ca nu exista o panacee pentru bolile Moldovei, Europa are problemele ei si crede-ma ca noi nu sintem bineveniti acolo, e cel mai minunat sa pastram echilibru... sa intarim legaturile cu EU fara sa rupem legaturile cu Rusia, Belorusia, Kazahstan, Turkmenistan si alte tari din lagarul ex-sovietic.
Dar strigatele nationaliste pe mine ma sufoca, caci vad cine le striga, deobicei oameni cu cultura scazuta si care nimerind in alta societate incep singuri sa vorbeasca de rau despre compatriotii sai si de tara natala. Eu am trait si am vazut lumea, am calatorit Europa si SUA si aproape toate tarile fostei Uniuni sovietice, si cind vorbesc ca EU nu e numai binele si CSI nu e numai raul, stiu ce spun... lucru permanent ma impune sa fiu la curent cu politica si economia Moldovei si cea internationala, asa ca daca afirm ceva, apoi afirmatia data vine din observatie si experienta dar nu din ideologia neintemeiata.

Fat_frumos_palosul_gros писал(а):Pune miina pe carte si invata limba tarii in care traiesti, dobitocule.
discutia cu tine se incheie aici... ai aratat cultura ta destul...
snomann
Юзер
Контактная информация:

Сообщение snomann »

MadFlower,
ai idei aproape perfecte, ma mir cum de mai esti in chat numai cu 4 amenzi, (preintimpinari) Nu ar fi rau sa mai vezi si tarile Scandinavice sunt convins ca ai zice : ca Europa merge din urma Norvegiei .
Fat_frumos_palosul_gros
Новичок

snomann писал(а):MadFlower,
ai idei aproape perfecte, ma mir cum de mai esti in chat numai cu 4 amenzi, (preintimpinari) Nu ar fi rau sa mai vezi si tarile Scandinavice sunt convins ca ai zice : ca Europa merge din urma Norvegiei .
Perfect, il doare in crila ca tinerii nu au de lucru in tara si sunt nevoiti sa plece in luna mare, in timp ce toti veneticii sug singele tarii.
mano negra
Продвинутый

Сообщение mano negra »

угу...пацаны сделали проще...чтобы не получать пендосов они перешли на родной язык....конечно говорить самому с обой гораздо проще...

кстати к вопросу о правах человека...как насчет того что русский язык в молдавии объявлен ОФИЦИАЛЬНЫМ языком межнационального общения???
MadFlower
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение MadFlower »

mano negra писал(а):кстати к вопросу о правах человека...как насчет того что русский язык в молдавии объявлен ОФИЦИАЛЬНЫМ языком межнационального общения???
и что??? просто я не понимаю такого статуса.... как это??
Weekers
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Weekers »

MadFlower,
Это значит, что если ты не знаешь молдавского (румынского), то можешь официально использовать для общения русский. :)
Закрыто

Вернуться в «Политика»