Чемодан, вокзал, Россия?
Модераторы: Neoxygen, gloom, MegaMax
- stefancelmare
- Продвинутый
Neoxygen,
Tu eşti rus şi nu vrei cu FR ... treaba ta. Eu îs român şi militez pentru ROMÂNIA MARE ... ce să-i faci ... asta este ... strămoşii mei pentru asta au militat şi eu o să continui tradiţia !
Sunt aşa de radical în declaraţii pentru că mă irită atitudinea provocatoare a unei minorităţi, doar a unei singure din RM ... ştii tu care!
Eu sunt sigur că asta se va întâmpla în curând ... sunt destui care privesc înspre Vest ... iar primul lucru care se vede spre Vest este ROMÂNIA!
Eu înţeleg că e dureros pentru unele personaje din RM, dar trebuie să aveţi respect pentru majoritate şi pentru doleanţele acesteia ... cooperare trebuie ... nu să fie ca şi cu racul, broasca şi o ştiucă. Toţi trebuie să privească într-o singură direcţie ... altfel Moldova va fi sortită tensiunilor, luptelor interne şi degenerării!
Tu eşti rus şi nu vrei cu FR ... treaba ta. Eu îs român şi militez pentru ROMÂNIA MARE ... ce să-i faci ... asta este ... strămoşii mei pentru asta au militat şi eu o să continui tradiţia !
Sunt aşa de radical în declaraţii pentru că mă irită atitudinea provocatoare a unei minorităţi, doar a unei singure din RM ... ştii tu care!
Eu sunt sigur că asta se va întâmpla în curând ... sunt destui care privesc înspre Vest ... iar primul lucru care se vede spre Vest este ROMÂNIA!
Eu înţeleg că e dureros pentru unele personaje din RM, dar trebuie să aveţi respect pentru majoritate şi pentru doleanţele acesteia ... cooperare trebuie ... nu să fie ca şi cu racul, broasca şi o ştiucă. Toţi trebuie să privească într-o singură direcţie ... altfel Moldova va fi sortită tensiunilor, luptelor interne şi degenerării!
- stefancelmare
- Продвинутый
Гранж,
Hai să spunem aşa ... majoritatea vor în UE ... o parte vor UNIREA ... o mică parte vor cu FR.
Nu pot să afirm că majoritatea vor UNIREA, deoarece conducerea comunistă a făcut foarte mult ca să certe cele două maluri ale Prutului. Dacă ar fi fost o altfel de conducere, care să ne apropie fii sigur că moldovenii ar fi fost de altă părere. Prejudecata de azi este că românii sunt fascişti, ţigani şi sunt săraci şi vor veni să ne conducă ... ceea ce nici pe departe nu-i adevărat!
Ce-i mai important în această chestiune delicată este că această UNIRE este dorită de intelectualitatea Basarabiei, iar intelectualitate a fost mereu vectorul determinant!
Hai să spunem aşa ... majoritatea vor în UE ... o parte vor UNIREA ... o mică parte vor cu FR.
Nu pot să afirm că majoritatea vor UNIREA, deoarece conducerea comunistă a făcut foarte mult ca să certe cele două maluri ale Prutului. Dacă ar fi fost o altfel de conducere, care să ne apropie fii sigur că moldovenii ar fi fost de altă părere. Prejudecata de azi este că românii sunt fascişti, ţigani şi sunt săraci şi vor veni să ne conducă ... ceea ce nici pe departe nu-i adevărat!
Ce-i mai important în această chestiune delicată este că această UNIRE este dorită de intelectualitatea Basarabiei, iar intelectualitate a fost mereu vectorul determinant!
Parerea mea e ca unirea nu va fi, dar nici nu fa fi necesara odata cu aderarea Moldovei la UE (sa speram ca se va intampla odata si asta). Vor exista 2 state romanesti cum este Germania si Austria.
Si sunt sigur ca in asa conditii nici rusii nu vor avea nimic impotriva, atunci cand nivelul de trai va fi simtitor mai mare decat la vecinii nostri inspre est.
Iar unirea, chiar daca nu va fi una politica va fi una spirituala, sociala, economica. Oricum hotare nu vor mai fi.
Si sunt sigur ca in asa conditii nici rusii nu vor avea nimic impotriva, atunci cand nivelul de trai va fi simtitor mai mare decat la vecinii nostri inspre est.
Iar unirea, chiar daca nu va fi una politica va fi una spirituala, sociala, economica. Oricum hotare nu vor mai fi.
Тут наши пути расходятся , мне просто хватает Молдовы. Мультинациональной , колоритной , свободной где в согласии проживают много народов.stefancelmare писал(а):Eu îs român şi militez pentru ROMÂNIA MARE ... ce să-i faci ... asta este ... strămoşii mei pentru asta au militat şi eu o să continui tradiţia
Национализм - это проявление слабости нации, а не ее силы. Заражаются национализмом по большей части слабые народы. В твоем случае румыны.stefancelmare писал(а):Sunt aşa de radical în declaraţii pentru că mă irită atitudinea provocatoare a unei minorităţi, doar a unei singure din RM ... ştii tu care!
Мля , не втыкну , тебе жить мешают своим присутствием славяне ? Извини ,русские заслужили жить на этой земле так-же как и твои румыны. А почему ты вдруг взял на себя ответственность говорить за всех ?
Почему ты уверен что большинство нынешних молдован хочет единства с Румынией ?
- stefancelmare
- Продвинутый
Greşită logică ... adică germanii au fost o naţie slabă şi l-au dat pe Hitler societăţii? Adică ruşii îs slabi pentru că acolo "britogolovîe" fac regulă în ţară? Total greşit. Din contra eu cred că puterea unei societăţi constă în cât de mult îi pasă ei de valorile naţionale, cât de mult ţine la ele. Naţionaliştii din contra sunt dintre cei mai curajoşi oameni, care riscă să declare adevăruri dureroase!!!Neoxygen писал(а): Национализм - это проявление слабости нации, а не ее силы. Заражаются национализмом по большей части слабые народы. В твоем случае румыны.
Lasă-i mă să trăiască ... dar să nu li se pară că-s stăpâni aici şi buricul pământului ... sunt o minoritate şi ATÂT ... aşa cum ei au câştigat dreptul de a locui aici aşa şi noi vrem respect pentru că v-am lăsat să trăiţi aici, deşi prin forţa armatei sovietice.Neoxygen писал(а): Мля , не втыкну , тебе жить мешают своим присутствием славяне ? Извини ,русские заслужили жить на этой земле так-же как и твои румыны.
I-am răspuns lui Granj mai sus oleakNeoxygen писал(а): Почему ты уверен что большинство нынешних молдован хочет единства с Румынией ?
Гранж,
Nu-i chiar asa, nu e necesara o unire efectiva cu Romania pentru a adera in UE. Pur si simplu nu trebuie revuzate propunerile Romaniei de a ne ajuta in procesul de integrare.
De cate ori Romania ne-a oferit sanse sa aderam impreuna la UE, ca doua state aparte. Nu, Voronin trebuia sa zic ca asta-i amestec in treburile interne si noi stim ce facem. Dupa ce Romania si Bulgarie intra in UE, Voronini de duce la cine? la Bulgari sa ceara "sfaturi" despre integrare. Pai nu-i idiotism asta?
Nu-i chiar asa, nu e necesara o unire efectiva cu Romania pentru a adera in UE. Pur si simplu nu trebuie revuzate propunerile Romaniei de a ne ajuta in procesul de integrare.
De cate ori Romania ne-a oferit sanse sa aderam impreuna la UE, ca doua state aparte. Nu, Voronin trebuia sa zic ca asta-i amestec in treburile interne si noi stim ce facem. Dupa ce Romania si Bulgarie intra in UE, Voronini de duce la cine? la Bulgari sa ceara "sfaturi" despre integrare. Pai nu-i idiotism asta?
Ты имеешь в виду радикальный национализм который осужден в цивилизованном мире.В том числе в Европе , куда ты так стремительно рвешься. Есть другой , демократический. Это не твой случай. Если ты хочешь доказать свои идеи - делай это демократически , создай политическую партию и вейграй выборы. Ты ведь уверен что 80 % румын живущин на территории Молдовы проголосуют за тебя ?.) Правда сложно ? Лучше взять все силой как массовый убийца Илие Илашку который по ночам бросал гранаты в дома мирно спящих горожан Тирасполя...stefancelmare писал(а):Greşită logică ... adică germanii au fost o naţie slabă şi l-au dat pe Hitler societăţii? Adică ruşii îs slabi pentru că acolo "britogolovîe" fac regulă în ţară? Total greşit. Din contra eu cred că puterea unei societăţi constă în cât de mult îi pasă ei de valorile naţionale, cât de mult ţine la ele. Naţionaliştii din contra sunt dintre cei mai curajoşi oameni, care riscă să declare adevăruri dureroase!!!
- Хрюн Моржов
- Отец
- Контактная информация:
- Хрюн Моржов
- Отец
- Контактная информация:
- stefancelmare
- Продвинутый
Neoxygen,
Sunt destule partide naţionaliste care cică s-au declarat pentru UNIRE. A face politică în RM înseamnă să te bagi într-un rahat foarte mare. Mişcarea naţionalistă este un curent nu care îşi propune să câştige puterea politică în stat. Pentru a crea un partid este nevoie de programe de guvernare complexe - doctrină politică internă, externă, planificare bugetară, administraţie locală, ajutorul social, sistemul de învăţământ, sistemul sanitar etc etc. Ori noi nu ne propune să luăm volanul acestei mari maşini ... sunt atâtea partide care încearcă s-o facă ... îi lăsăm pe ei să se descurce. Noi ... cei din mişcarea naţionalistă vrem să trezim conştiinţa naţională să aducem în prim plan valoarile naţionale să promovăm dragostea faţă de tradiţiile culturale româneşti ... vrem să impunem respectul faţă de limba şi istoria română în Basarabia. Legătura noastră cu mediul politic înseamnă conştientizarea factorilor politici de necesitatea şi avantajele stimulării dezvoltării culturii proprii, propuneri concrete pe căi legislative şi executive pentru promovarea valorilor noastre naţionale ... şi atât!
Şi te asigur, Neoxygen, că avem multe de făcut!!!
[off]добавлено спустя 12 минут:[/off]
[off]Nu cum ... vă place noul meu avatar?
... Nu-i aşa că se priveşte mai bine Moldova în graniţele astea?
[/off]
Sunt destule partide naţionaliste care cică s-au declarat pentru UNIRE. A face politică în RM înseamnă să te bagi într-un rahat foarte mare. Mişcarea naţionalistă este un curent nu care îşi propune să câştige puterea politică în stat. Pentru a crea un partid este nevoie de programe de guvernare complexe - doctrină politică internă, externă, planificare bugetară, administraţie locală, ajutorul social, sistemul de învăţământ, sistemul sanitar etc etc. Ori noi nu ne propune să luăm volanul acestei mari maşini ... sunt atâtea partide care încearcă s-o facă ... îi lăsăm pe ei să se descurce. Noi ... cei din mişcarea naţionalistă vrem să trezim conştiinţa naţională să aducem în prim plan valoarile naţionale să promovăm dragostea faţă de tradiţiile culturale româneşti ... vrem să impunem respectul faţă de limba şi istoria română în Basarabia. Legătura noastră cu mediul politic înseamnă conştientizarea factorilor politici de necesitatea şi avantajele stimulării dezvoltării culturii proprii, propuneri concrete pe căi legislative şi executive pentru promovarea valorilor noastre naţionale ... şi atât!
Şi te asigur, Neoxygen, că avem multe de făcut!!!
[off]добавлено спустя 12 минут:[/off]
[off]Nu cum ... vă place noul meu avatar?