Eu sunt moldovean si n-am nici o ruda nici un 1% de singe nemoldoveanjoker_power писал(а):
Moldovean? Moldoveneasca? Se vede intradevar cine esti...![]()
Eu nu ma bat atit pentru unire, ci contra comunismului si rusismului pe care ni se impune de rusi...
Eu tot nu pot sa-i sufar pe comunistii actuali din RM dar este ca-m josnic sa nu luptzi cu ei aici in cadrul legal al RM si sa chemii sa lupte pe cineva din afara RM.
Eu nu cred ca merita sa pierzi independentza din cauza ca tu nu vrei comunistii ei oricum in 2009 se vor face opozitie.
Spune concret cum tzie tzia Iimpus rusismul?
[off]добавлено спустя 9 минут:[/off]
Pe tine cineva te impune sa educi cumva copii ?stefancelmare писал(а):Estrambotika,
Nu Estrambotika ... nu se poate! Problema este că în Rep. Moldova creşte o nouă generaţie care nu cunoaşte limba rusă şi ar fi un mare păcat ca să-i înveţi numai de dragul ca să poată convorbi cu o minoritate. Eu unul nu am de gând să-mi educ copii în acest spirit ... să cunoască numaidecât limba rusă ca să se poată înţelege cu un rus. Cred că nu este necesar acest lucru în Rep. Moldova. Rusofonii trebuie să înţeleagă că dacă vor pace şi bună înţelegere trebuie să fie binevoitori şi să ne înveţe limba cum se cuvine. Dacă nu va fi respect vor fi tensiuni ... şi asta nu poate dura la nesfârşit ... odată şi odată o să crape răbdarea!!!
Procesul prin care alolingvii sa cunoasca limba moldoveneasca merge lent dar merge in 2015 totzi vor sti limba de stat.
par example > Eu am 5-6 prieteni rusi care 1998 au terminat liceile ruse acum ei totzi ! vorbesc cu mine exclusiv in moldoveneasca.
Daca doresti ca sa fie invatza limba nu trebuie de impus cu fortza prin decret dar prin convigere si adoptarea unor noi standarte de insushire a limbii de stat.
Spune te rog ce limba literara a aparut prima cea romana sa moldoveneasca in documente scrise?
[off]добавлено спустя 4 минуты:[/off]
In Vest este UE nu numai Romania acola si privesc.stefancelmare писал(а):Neoxygen,
Tu eşti rus şi nu vrei cu FR ... treaba ta. Eu îs român şi militez pentru ROMÂNIA MARE ... ce să-i faci ... asta este ... strămoşii mei pentru asta au militat şi eu o să continui tradiţia !
Sunt aşa de radical în declaraţii pentru că mă irită atitudinea provocatoare a unei minorităţi, doar a unei singure din RM ... ştii tu care!
Eu sunt sigur că asta se va întâmpla în curând ... sunt destui care privesc înspre Vest ... iar primul lucru care se vede spre Vest este ROMÂNIA!
Eu înţeleg că e dureros pentru unele personaje din RM, dar trebuie să aveţi respect pentru majoritate şi pentru doleanţele acesteia ... cooperare trebuie ... nu să fie ca şi cu racul, broasca şi o ştiucă. Toţi trebuie să privească într-o singură direcţie ... altfel Moldova va fi sortită tensiunilor, luptelor interne şi degenerării!
Stii ca orice raspuns la provocare arata slabiciunea ta. Este acela puternic care este deasupra la orice provocare. Deorice ne raspunzind la ea - provocarea isi pierde sensul